El professorat

PEPA FLUVIÀ

Després d’obtenir la seva  llicenciatura en Filologia per la Universitat de Barcelona (1989), es va formar com actriu a l’Estudi Nancy Tuñón (1990-1994)) explorant els diferents aspectes de l’art dramàtic. És durant aquests anys que també  desenvolupa la curiositat per la Pedagogia Teatral. El mestratge de Nancy Tuñon i Jordi Oliver són capitals en la seva decisió. Just acabada la formació actoral comença a compaginar l’actuació amb els seus primers treballs de direcció amb la companyia teatral “La Troca” que funda el 1994 i amb la que roda per diferents festivals. També comença,a acceptar la direcció d’obres per encàrrec d’altres companyies i és a partir d’aquesta experiència  que decideix ampliar els seus coneixements en la vessant de la Direcció escènica i es matricula a la Universitat Ramon Llull (2000) per desenvolupar els seus estudis de direcció.

Des del 1998 fins ara doncs, es dedica plenament a la tasca de la Direcció escènica i Pedagogia Teatral . Imparteix classes a actors en l’àmbit teatral, audiovisual i musical. També ha tingut l’oportunitat de dirigir diversos muntatges teatrals tot explorant diversos gèneres com l’òpera “Chi d’altri si veste presto si spoglia” de Domenico Cimarosa al Conservatori del Liceu. Entre els textos que ha dirigit destaquen “Nits” de Mercè Rodoreda (Premi Guineueta al Millor Espectacle Teatral 2004), “El Petit Príncep” de Benjamin Britten amb l’Òpera de Càmara de Madrid (2007), “The Lonesome West” de Martin McDonagh (Versus Teatre 2012) i “Magnetismes” d’Elisenda Guiu (Teatre Gaudí 2014). I a banda d’alguns curtmetratges, dirigeix la sèrie instagràmica “Minut Feliç” (Premi Sala Oberta 2020 d’Omnium Cultural).

És precisament en l’àmbit audiovisual on ha ampliat el seu camp d’acció com a coach d’actors i artistes. Durant més de 15 anys ha format part de l’equip docent a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC)  impartint classes de direcció d’actors a directors i guionistes, i des de fa més de 25 anys forma actors professionals a l’Escola d’Actors Nancy Tuñon Jordi Oliver, assumint des del 2015 la direcció de les Mostres del Pla de formació de l’actor de l’escola.