L’Escola

La història

El 2024  ha fet 48 anys que la Nancy Tuñón va iniciar la seva activitat pedagògica a Barcelona.

Durant els 20 anys anteriors, la Nancy, es va formar a Buenos Aires en diverses escoles i mètodes -Stanislavski, Brecht i Strasberg-. Els seus mestres fonamentals van ser Juan Carlos Gené, Oscar Fessler i especialment Carlos Augusto Fernándes.

A l’Argentina va treballar tot aquell temps com actriu en diversos espectacles i directors entre els que destaquen El maleficio de la mariposaEl retablillo de Don Cristobal de Federico García Lorca que va fer amb el grup Mimo Teatro sota la direcció de Victor García.

Va venir a Espanya per primer cop l’ any 1972, en una gira, dirigint  a Miguel Gila a “La pirueta” i es va establir a Barcelona a finals del 1975.

Al gener de 1976 la Nancy Tuñón va començar a donar classes de teatre a associacions de veïns de diferents barris del Barcelonès: Verdum, Collblanc i Singuerlin a Santa Coloma.

El setembre de 1976 va crear el seu primer Estudi de la Formació de l’Actor al carrer Aragó de Barcelona.
L’any 1978 es va traslladar l’Estudi al carrer Teodoro LLorente, 17, al Guinardó.

El 1986 s’associa amb Jordi Oliver, format com a actor a l’Estudi i com a director a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Junts van crear  Nancy Tuñón · Jordi Oliver  Escola d’Actors amb un Pla de Formació que ja tenia l’estructura i els objectius pedagògics actuals.

Del 1986 al 2006 l’Escola va estar ubicada al carrer Sant Magí 17 a tocar de Lesseps. Amb els anys es va haver d’ampliar amb dos nous locals al mateix carrer.

El creixement progressiu de l’Escola va fer que el 2006 ens traslladéssim a un nou local més gran i amb millors equipaments al barri de Gràcia – Carrer Mozart, 19, l’actual seu de l’escola.

El nostre prestigi, es basa en un mètode de treball propi i l’excel·lència dun equip de professors i col·laboradors formats a la pròpia Escola i el fet de que al llarg dels anys han sortit de l’escola un gran nombre d’actors i professors reconeguts professionalment.

Des de Nancy Tuñón · Jordi Oliver Escola d’Actors, sempre hem pretès conservar la nostra independència acadèmica i mantenir-nos fidels als propis criteris i objectius formatius, per això hem optat per no demanar subvencions publiques ni reconeixements oficials.

Després de més de 48 anys d’història, a Nancy Tuñón · Jordi Oliver Escola d’Actors, volem seguir formant noves promocions d’actors i actrius preparant-los per treballar professionalment en el teatre, en el cinema i en la televisió.

Tens dubtes?

¿Vols venir a conèixer-nos?