L’objectiu del primer curs és poder aconseguir un grau suficient de desinhibició i de confiança en escena per poder expressar-te i seguir els impulsos creatius amb llibertat i seguretat. Es comença a fer el treball de creació de personatges i exercicis davant la càmera.
Treballareu a partir d’escalfament i dinàmiques per tal connectar amb el joc escènic. També treballareu la confiança i la connexió amb el grup. Fareu diverses improvisacions teatrals per descobrir noves possibilitats expressives i millorar el coneixement del propi cos i la pròpia veu.
Treballareu la creació de personatges utilitzant diverses fonts d’inspiració (cos, veu, vestuari, animals, els quatre elements, etc.) per tal de desenvolupar el vostre imaginari i aconseguir una interpretació propera i natural del personatge.
Finalitzareu el trimestre amb un exercici davant la càmera, per tal de començar a familiaritzar-vos amb la interpretació dins el codi audiovisual.
Després d’un curs on el grup és una font de creixement molt important, el repte serà preparar una petita creació individual. Amb aquest exercici tindreu l’oportunitat de desenvolupar les vostres idees i inquietuds escèniques combinant diferents codis i recursos teatrals. D’aquesta manera es posaran en pràctica els coneixements assolits al llarg de l’any.
L’objectiu principal del segon curs és aprofundir en el joc escènic i fer una aproximació al treball de text tant teatral com cinematogràfic. També es fa èmfasi en la creació i les improvisacions col·lectives així com tenir un primer contacte amb un públic extern a l’escola.
Es plantegen improvisacions de temàtiques més complexes i de dinàmiques col·lectives, d’aquesta manera treballareu l’escolta activa, la gestió de l’espai escènic, la capacitat de saber donar el focus al company i de reclamar-lo quan sigui necessari. Es continuarà posant l’atenció en l’expressivitat corporal, la creació del personatge i el treball tècnic de l’intèrpret.
Fareu un treball de creació col·lectiva és a dir, a partir d’una temàtica escollida per vosaltres, desenvolupareu una escena que després escriureu, memoritzareu i finalment mostrareu a les famílies i a altres grups d’alumnes de l’escola. D’aquesta manera es treballa la capacitat de creació grupal, de materialitzar idees abstractes trobant un llenguatge propi dins el grup de creació.
Durant aquest trimestre es treballarà el text blanc. El mètode serà passar de la improvisació (que ja dominareu perfectament), al text escrit. És a dir, es busca una interpretació igual de lliure i connectada en la fase d’improvisació com en la fase on el text és determinat per l’escena escollida. Aquest exercici es gravarà finalment a càmera.
L’objectiu del tercer curs és aconseguir un domini del text i la posada en escena. Es treballarà en el perfeccionament tècnic a l’hora d’interpretar personatges i textos de diferents gèneres teatrals que després es mostraran a públic fora de les aules de l’escola.
Treballareu una obra de teatre clàssic, tenint un primer contacte amb el vers i la comèdia. Ho presentareu en una mostra a públic a l’escola.
El segon i tercer trimestre assajareu, de forma col·lectiva, una obra teatral contemporània. Es mostrarà en un teatre de Barcelona per tenir una experiència el més semblant possible a una funció de teatre professional.
S’acaba el curs preparant el càsting d’arxiu de TV3 a partir d’un monòleg a càmera.
Durant el quart curs els exercicis aniran enfocats a descobrir i experimentar un nivell d’intimitat en escena i de compromís emocional més elevat. També se seguirà treballant la particularització del text i el procés de creació.
Fareu diferents improvisacions i exercicis per aprofundir en els processos emocionals dels personatges, i desenvolupareu l’adaptació, el sentit de veritat, l’imaginari concret i el monòleg intern.
A partir de textos poètics que es treballaran individualment, el grup crearà una composició col·lectiva per mostrar una peça conjunta que es mostrarà davant del públic.
Treballareu escenes de comèdia i drama davant la càmera. Acabareu el curs amb una sessió de fotos professional i una xerrada per tal d’orientar-vos en el món laboral.